Toon menu
Nieuwsbericht

Nieuwsbericht

 

BLOG: Goed verzekerd met uw oldtimer op pad

 

Uw oldtimer. Misschien wel een van uw grootste liefdes. Zo moeilijk als liefde soms te definiëren is, zo lastig is het ook om de band tussen u en uw oldtimer uit te leggen. En waarom zou u ook? Waar het om gaat is dat u in het bezit bent van iets kostbaars, zonder dat dit volledig in materiële termen uit te drukken is.

 

Wat is een oldtimer?

 

Maar als we toch even formeel moeten worden. Wanneer is een oldtimer officieel een oldtimer? Volgens de Belastingdienst is de belangrijkste voorwaarde dat uw motorrijtuig minimaal 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. Dan krijgt u automatisch vrijstelling voor uw oldtimer. Voor vrachtauto's en autobussen geldt deze vrijstelling alleen als u deze niet bedrijfsmatig gebruikt.

 

Volop genieten

 

Informatie die voor u als oldtimerbezitter natuurlijk een ruim gepasseerd station is. Laat u vooral uw liefde koesteren en eropuit trekken voor prachtige toertochten, of gewoon op zaterdag wat sleutelen aan uw trots. Misschien heeft u zelfs wel plannen voor een roadtrip. Door Scandinavië, de Schotse Hooglanden of als uw oldtimer wat zongevoeliger is (lees, een cabrio is): door het zuiden van Europa.

 

Verzekerd van maatwerk

 

Kortom, uw oldtimer is te mooi om in de garage te laten staan. Show, don’t tell. De buitenwereld zit echter vol met risico’s, hoe voorzichtig u zelf ook bent. En dan komt het Arnhems Assurantie Bedrijf in beeld. Liefhebbers, die uw speciale band met uw oldtimer begrijpen en die maatwerk leveren. Uw auto is geen dertien-in-een-dozijn-auto, dus daar past ook geen standaardverzekering bij. Het Arnhems Assurantie Bedrijf is dé expert in oldtimerverzekeringen. Wat we daarmee bedoelen laten we graag hier zien.

 

PS Exclusieve auto’s van 10 jaar en ouder kunnen wij mogelijk al als youngtimer dan wel als oldtimer verzekeren.